BUGET NECESAR:

Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata ATCA

SCOPUL SI OBIECTIVELE PROIECTULUI:

Autism Solutions este sansa atat de necesara pentru recuperarea a 170 copii cu autism. Fondurile au scopul de a asigura continuarea terapiei in anul 2018, aducandu-i mai aproape de o viata mai buna in familie, la gradinita, scoala, in comunitate. Terapia ii invata sa se joace, sa comunice, sa se faca intelesi si sa duca o viata normala.

NEVOIA/PROBLEMA CĂREIA ÎI RĂSPUNDE PROIECTUL:

In Romania,1 din 46 de băieţi şi 1 din 84 de fete sufera de tulburare din spectrul autist si rata anuală de creştere a numărului de copii cu afecţiuni din spectrul autist este de 10-17%!
Din păcate, instituțiile publice, medicale și cele de educație nu au acces la resursele necesare evaluării și recuperării copiilor cu diagnostic de tulburări severe de comportament (autism, autism mozaicat, Asperger, ADD, Sindrom Rett, Sindrom Neuronal- Motor).
Misiunea noastra este de a sprijini prin terapie specializată ABA evoluția copiilor care suferă de tulburări comportamentale de nivel mediu (ADHD și ADD) sau de spectru autist. Autismul inseamna dependenta de un adult. Terapia e vitala si sansa unica la o viata autonoma. Cu 10 ani de experienta, ATCA a devenit un standard profesional prin rezultatele remarcabile in programele de interventie in autism.

BENEFICIARII PROIECTULUI:

Beneficiari directi – 15 copii cu autism cazuri sociale cu varsta cuprinsa intre 3 si 8 ani.
– 155 copii cu autism cu varsta cuprinsa intre 2 si 18 ani.
Beneficiari indirecti – 170 de familii sau tutori legali implicati in cresterea copiilor beneficiari ai proiectului

DURATA PROIECTULUI:

1 Ianuarie 2018 – 31 decembrie 2018