BUGET NECESAR:

Asociatia de pompieri SISUR

SCOPUL SI OBIECTIVELE PROIECTULUI:

Suntem o echipa de pompieri voluntari pasionati de misiunea noastra. Timp de cinci ani ne am facut datorie pe comuna Ticus reducând semnificativ timpul de raspuns in caz de incendiu in comuna noastra. Am dori sa beneficieze de serviciile noastre si toate comunele invecinate. Vrem sa devenim un centru de prima interventie compus de voluntari care pot interveni pe toata zona cuprinsa intre Fagaras si Rupea. Pentru a reusi acest proiect avem nevoie de o noua autospeciala mai performanta, mai rapida si care transporta mai multa apa. Autospeciala este identificata, este din Franta, corespunde cu nevoile noastre si va fi adusa in tara in luna aprilie. Este o investitie de 10 000 de euro pe care vrem s-o finantam in proportie de 30% din donatii si 70% din imprumuturi.

NEVOIA/PROBLEMA CĂREIA ÎI RĂSPUNDE PROIECTUL:

Reducem semnificativ timpul de interventie in caz de incendiu in zona respectiva. Dotam zona noastra cu o autospeciala de teren capabila sa mearga unde celelalte autospeciale nu pot merge, lucru foarte important pentru interventii in zonele dificile de acces care sunt numeroase in partea asta din tara Fagarasului. Reamintim ca zona noastra este o zona clasata natura 2000 care trebuie protejata in mod deosebit de incendii de vegetatie si de padure. Deasemena aceasta noua autospeciala ne va ajuta sa ne dezvoltam ca centru de pompieri voluntari, va intari initiativa noastra si viitorul ei.

BENEFICIARII PROIECTULUI:

Asociatia de pompieri SISUR a fost infintata in 2017 pentru a duce la bun sfârsit dezvoltarea activitatiilor de salvare si interventii in situatii de urgenta in zona geografica din nordul Fagarasului. Activitatea noastra consta in interventii in caz de incendii , inundatii dar vrem sa dezvoltam si partea de primul ajutor. Autospeciala va fi achizitionata de asociatia noastra si inmatriculata pe numele ei. Toti bani colectati vor fi utilizati pentru a finanta cumpararea autospecialei (cu cât vom primi mai multe donatii cum cât vom reduce imprumuturile noastre), aducerea ei in România si toate costurile necesare pentru a o inmatricula ca sa circule in mod legal in România.

DURATA PROIECTULUI:

Februarie-Iunie 2018