BUGET NECESAR:

Asociatia Comperio Medela

SCOPUL SI OBIECTIVELE PROIECTULUI:

Scopul este de a aduce comunitatea împreună prin implicarea acesteia în a avea grijă de câini și alte animale din comunitate, prin intermediul unei campanii de promovare a adopțiilor și plasarea a 15-20 de animale abandonate.

Astfel, proiectul are următoarele obiective:

1. Dezvoltarea unei campanii IEC de promovarea a adopțiilor în comunitate. Implementarea unei campanii educaționale care să atragă atenția asupra nevoii implicării comunității în îngrijirea și adoptarea animalelor, promovarea sterilizării animalelor și a unor mecanisme de îngrijire a câinilor fără stăpân.
  2. Identificarea animalelor fără stăpân și pregătirea acestora pentru adopție.
  3. Crearea unui grup de prieteni ai animalelor din Țara Făgărașului, incluzând persoane, firme, organizații și instituții publice.

NEVOIA/PROBLEMA CĂREIA ÎI RĂSPUNDE PROIECTUL:

Una dintre problemele majore cu care se confruntă Făgărașul este cea a câinilor fără stăpân – aceștia există într-un număr foarte mare, afectează confortul locuitorilor și al turiștilor și în același timp nu beneficiază de o îngrijire adecvată sau de oun cămin. Astfel, noi ca și comunitate, nu reușim să avem grijă corespunzător, nici de siguranța noastră, nici de câini sau alte animale din comunitate. Această problemă este una regională, numărul câinilor crescând din cauza unui grad redus de sterilizare a câinilor cu sau fără stăpân. Astfel, este nevoie de o conștientizare mai profundă la nivelul comunității cu privire la adopții și sterilizare. În special, ne propunem să realizăm campanii de promovare a adopțiilor și sterilizare a câinilor cu și fără stăpân, pentru a stopa înmulțirea necontrolată a câinilor în zonă, să găsim soluții pentru câinii aflați pe stradă (îngrijire și adopâii sau adopâii la distanță), să dezvoltăm campanii educaționale pentru a informa și responsabiliza comunitatea, să dezvoltăm activități care aduc persoanele pasionate de câini și animale împreună și astfel să creștem abilitatea comunității de a adresa această problemă pe termen lung și de a transforma atitudinea comunității față de animale de companie și nu numai.

BENEFICIARII PROIECTULUI:

Beneficiarii proiectului sunt oamenii din întreaga comunitate din Făgăraș și din zona Țării Făgărașului. Un grup de beneficiari direcți ai proiectului sunt locuitorii zonei care îndrăgesc animalele și care vor avea ocazia să se întâlnească, să participe la activități și să susțină animalele fără stăpân. Un alt grup de beneficiari direcți sunt câinii și animalele care vor beneficia de o nouă casă, de îngrijirea acordată și de transformarea atitudinii comunității față de ei.

DURATA PROIECTULUI:

Iunie 2018 – Martie 2019