BUGET NECESAR:

Fundația Conservation Carpathia

SCOPUL SI OBIECTIVELE PROIECTULUI:

Natura sălbatică dispare într-un ritm alarmant. În urma retrocedărilor din 2005, multe dintre pădurile noastre au avut de suferit, datorită tăierilor masive, abuzive… Multe zone nu au avut puterea să își revină singure, de aceea, tot noi, oamenii, avem datoria să facem ceva să reparam greșelile trecutului. Nu putem ramane pasivi: e vorba de aerul nostru, de apa potabilă filtrată de pădure, de combaterea alunecărilor de teren, de reglarea climei și de toate celelalte funcții ale PĂDURII, fără de care viața pe Pământ ar arăta cu totul diferit.

TU pedalezi, iar noi reîmpădurim pentru tine!

NEVOIA/PROBLEMA CĂREIA ÎI RĂSPUNDE PROIECTUL:

Din 2012 până în prezent, am cumparat 500 de hectare de “pădure de cioate”. Am salvat mai mult de 400 de hectare, în Făgăraș, Iezer-Păpușa și Leaota, zone întregi unde, cu toate că tăierile au fost făcute acum 10-12 ani, pădurea nu și-a revenit singură. Am plantat, refăcând compoziția naturală a pădurii 1.350.000 de puieți de brad, fag, paltin, anin, scoruș, ulm și molid. Și este necesar să continuăm!

BENEFICIARII PROIECTULUI:

Este natura umană să luăm unele lucruri din oficiu. Iar aerul și apa sunt doar două dintre ele, pentru care mulți dintre noi, nu facem niciun efort, pentru ca ne vin… pur și simplu… Dăruiește-i pădurii puieti și sustine proiectul sau un biciclist care pedalează pentru AER.
Donația ta înseamnă o nouă pădure și circa 150 de locuri de muncă pentru oameni din sate, angajați sezonieri la pepiniere și reîmpăduriri.

DURATA PROIECTULUI: