BUGET NECESAR:

Drumet prin Tara Oltului – calatorie prin fotografie

SCOPUL SI OBIECTIVELE PROIECTULUI:

Scopul acestui proiect este o mai buna cunoastere si promovare a zonei Tarii Fagarasului atat de catre localnici, cat si de catre cei care o viziteaza, din tara cat si din afara granitelor, prin intermediul fotografiei.
Primul obiectiv pentru realizarea acestui proiect il constituie o expozitie de fotografie profesionista, dedicat oamenilor din satele Tarii Fagarasului.
Consideram ca putem scoate astfel in evidenta frumusetea si bogatia acestei zone.
Un alt obiectiv il constituie tiparirea unui album de fotografie, dedicat obiceiurilor din aceasta zona, obiceiuri care fac inconfundabila Tara Fagarasului in cadrul patrimoniului cultural universal. Albumul va fi donat Muzeului Tarii Fagarasului, pastrand astfel vie amintirea acestor obiceiuri pentru generatiile viitoare.

NEVOIA/PROBLEMA CĂREIA ÎI RĂSPUNDE PROIECTUL:

Tara Oltului sau Tara Fagarasului, oamenii, locurile acestea minunate, obiceiurile unice, traditiile de sute de ani, toate si toti au nevoie de promovare pentru a putea fi cunoscute si valorizate in si peste granitele acestui tinut.
Prin organizarea acestei expozitii, dar mai ales prin tiparirea unui album de fotografie, se poate face un pas inainte in promovarea acestei zone, proiectul in sine fiind un demers in pastrarea si promovarea autenticului si specificului cultural al Tarii Fagarasului.

BENEFICIARII PROIECTULUI:

Toate satele si comunitatile din tara Fagarasului, dar si orice persoana intersata de acest subiect, indiferent de varsta, locatie sau pregatire.

DURATA PROIECTULUI:

Permanenta