BUGET NECESAR:

YouthBank Fagaras

SCOPUL SI OBIECTIVELE PROIECTULUI:

Proiectul are rolul de a susține financiar echipa YotuhBank Făgăraș în cadrul căreia sunt voluntari 25 de liceeni. Scopul proiectului este acela de a face cât mai mulți tineri să facă un pas în față, de a-i face să conștientizeze că și ei au ceva de spus, că acțiunile lor contează și mai ales, că implicarea lor face diferența. YouthBank ajută tinerii să-și dezvolte un comportament filantropic pentru încurajarea inițiativei civice și pentru dezvoltare personală.

Obiective:
1. În anul 2018-2019 ne dorim că echipa YB Făgăraș să fie formată din minim 12 elevi care își propun să acorde sub formă de finanțare aproximativ 3000 Euro pentru cel puțin 6 proiecte ale liceenilor din Făgăraș, cel puțin 2 proiecte în orașul Victoria și zona rurală din Țară Făgărașului.
2. Creșterea capacităților de lucru în echipa, de coordonare, de luare de decizii, de comunicare și de implicare în comunitate pentru cei 12 tineri membrii ai echipei de baza a programului.
3. Stimularea inițiativei și a capacităților de management de proiect pentru alți 40-120 de tineri implicați în inițierea și coordonarea unor proiecte cu impact în comunitate susținute de către programul YouthBank.

NEVOIA/PROBLEMA CĂREIA ÎI RĂSPUNDE PROIECTUL:

De-a lungul anilor am constatat o mare lipsa de motivare și implicare a tinerilor din comunitate în activități de voluntariat sau activitați extrașcolare. Asta ne-a determinat să căutăm soluții și credem că programul YouthBank poate să stimuleze dorința tinerilor de a se implica. Dorim să ii facem pe tineri să simtă că aparține unei comunități, să le arătăm faptul că schimbarea vine de la noi, de la contribuția noastră indiferent de timpul investit deoarece inițiativa fiecăruia dintre noi poate schimba ceva.

BENEFICIARII PROIECTULUI:

Membrii echipei YouthBank, membrii echipelor de proiect finanțate prin fondul YouthBank dar și comunitatea.
Ne dorim că în cadrul comunitățîi să crească numărul tinerior care sesizează și care se implică în problemele actuale cu care se confruntă orașul nostru și a întregii zone Țara Făgărașului. Vrem ca aceștia să fie activi, bine pregățiți și orientați profesional.

DURATA PROIECTULUI:

septembrie 2018-septembrie 2019