“Da, și eu pot! Turul României pe bicicletă cu diabet zaharat” – înscris la Bikeathon 2017, este un proiect inițiat de doi oameni obisnuiți, Gabriela-Elena și Cristian Airinei, membri ai Asociației Sprijin pentru Diabet. Naște din credința că “viața oamenilor din Romania se poate schimba, atât timp cât lupți pentru cauza în care crezi.„

Fiind membri și ai asociației Aproape de natură din Făgăraș și simțindu-se legați sufletește de această zonă, Bikeathon era un eveniment pe care nu-l puteau rata. Tocmai de aceea, toată echipa de bicicliști  “Aproape de Natură” s-a strâns cu mic cu mare în centrul Făgărașului pentru o zi de pedalat și de ajutat.

O zi plină, în urma căreia s-a strâns pentru cauza“Da, și eu pot” suma de 1.598 lei, care a ajutat să crească fondurile strânse de campania lor  având același scop, de a sprijini, educa și promova mișcarea în randul persoanelor cu diabet.

Povestea lor?

Gabriela-Elena Airinei a fost diagnosticată cu diabet tip 1 in anul 2002, an din care a început lupta ei cu monitorizarea glicemiei: 4 înțepături zilnic pentru monitorizarea glicemiei și alte 4 pentru administrarea insulinei, mai bine de 2.920 de înțepături într-un an. După 15 ani de diabet și peste 43.800 de înțepături, Gabriela s-a intrebat cum suporta un copil toată această suferință, mai ales că, în cazul copiilor, pot fi și 10 înțepături într-o zi doar pentru măsurarea glicemiei și alte 5 pentru administrarea de insulină. Din acel moment, s-au pus pe treabă ducând o campanie de strângere de fonduri pentru achiziționarea cât mai multor kit-uri de monitorizare a glicemiei pentru micuții bonavi, care le vor face viața mai ușoară.

“Tricourile albastre au fost văzute timp de o lună, pedalând prin soare, vânt și ploi, perioadă în care am strâns fonduri pentru a ajuta copiii cu diabet tip 1 din Romania, am vorbit cu autoritățile locale despre problemele celor cu diabet, am ascultat părinții cu copii cu diabet. În total campania de donații și sponsorizări a strâns aproximativ 10,000 euro ,bani care vor asigura sisteme de monitorizare și consumabile pentru acestea, pentru 10 copii cu diabet timp de 6 luni.”

Campania lor continuă!

Dacă dorești să afli mai multe CLICK  https://www.dasieupot.ro/ sau https://www.facebook.com/dasieupot/ .