Educaţie pentru TINEri

La baza conceptului YouthBank stă faptul că tinerii sunt cei care vor modela viitorul. Paradoxal însă, oportunitățile lor de a modela prezentul nu sunt întotdeauna prezente. Astfel, potențialul tinerilor, creativitatea și energia lor sunt valorificate de societate doar parțial. Chiar și acolo unde există oportunități de voluntariat, tinerii participă rareori la luarea deciziilor.
Programul YouthBank promovează un mod de implicare în rezolvarea problemelor locale și susținere financiară a dezvoltării locale bazat pe inițiativă, transparență și responsabilitate.
Proiectul are rolul de a crește numărul tinerilor informați în domenii de impact în ceea ce privește viața comunităţii, şi anume educaţia antreprenorială, educaţia sexuală dar şi educaţia civică. Iniţiativa aparţine echipei YouthBank Făgăraș în cadrul căreia sunt voluntari 20 de liceeni. Scopul proiectului este acela de a familiariza tinerii, prin intermediul trainerilor specializaţi, cu principii esenţiale pentru dezvoltarea personală prin 3 sesiuni de training în cadrul cărora informațiile obținute la orele de curs vor fi completate, actualizate și valorizate într-un mod ușor accesibil.

YouthBank Făgăraș/Fundația Comunitară Țara Făgărașului