Primul ajutor medical în cadrul serviciului de pompieri Cobor

Serviciul de pompieri din Cobor a fost înființat în 2012. În 2017 activitatea lui a fost preluată de asociația de pompieri SISUR și zona lui de competență a fost extinsă la satele Felmer, Ticușu Vechi, Ticușu Nou și Crihalma. La fel cum am reușit să reducem timpul de răspuns al pompierilor în cadrul incendiilor din zonă ne propunem să reducem timpul de răspuns al serviciilor medicale de urgență. O ambulanță sosește în zona noastră în cele mai bune condiții în 35 de minute. Acest timp este prea lung în anumite situații de urgență medicală. Pentru a reduce acest timp ne propunem să avem mijloacele necesare pentru a interveni și a stabiliza situația pacientului până la sosirea echipajelor medicale profesioniste. Mijloace înseamnă un autovehicul dedicat acestui serviciu, material medical de prima intervenție și echipa de voluntari pregătiți în domeniu. Proiectul respectiv se dezvoltă în colaborare cu SMURD Brașov și are vocația să fie integrat oficial în sistemul de urgență 112.

Asociația de pompieri SISUR (Salvarea și Intervenție în Situații de Urgență zona Rupea)