Supraviețuire împreună!

Mulți copii din zona rurală a țării nu au posibilități adecvate pentru a dezvolta o perspectivă optimistă asupra vieții lor. Sărăcia, lipsa sprijinului în sânul familiei și exemplele negative din anturaj cauzează un număr mare de abandonuri școlare și pesimism. Diferențele nivelului social și educațional dintre familii cauzează tensiuni între grupurile diferite ale satului.

În proiectul nostru 50 de copii și tineri din toate mediile socio-educaționale sunt invitați în tabere împreună cu un alt grup din străinătate. Dezvoltând un sentiment de comunitate atât între participanții din sate, cât și între națiunile implicate, copiii și tinerii pot învăța împreună metode de supraviețuire, de exemplu făcut foc, olărit, construit adăpost în pădure, gătit la foc deschis sau căutat o comoară. Astfel oferim experiențe de succes, stimulăm creativitatea de a rezolva probleme împreună și le extindem orizonturile înspre lumea cea mare.

În lumea noastră plină de posibilități: Supraviețuim împreună!

Asociatia Bun venit Transilvania (asociatia este in curs de infiintare)