Povestea Bikeathon, pentru mine a început în anul 2015 cu prima mea participare. Am descoperit concursul întâmplător pe internet și fiind aproape de casă am decis să particip, ca mai apoi să descopăr cu surprindere, la Făgăraș o comunitate unită și dornică de a face diferența. Am avut în total trei participări la concurs, reușind de fiecare dată să mă clasez pe primele locuri și am încercat la fiecare participare să susțin și să motivez și alte persoane să se apuce de acest sport atât de minunat.

Am avut o mulțime de momente plăcute, iar câteva dintre ele chiar amuzante. În anul 2016, îmi amintesc că undeva spre sfârșitul traseului eram pe o coborâre și dintr-o dată m-am întâlnit cu un alt concurent ce urcă și a fost un moment destul de amuzant și derutant pentru amândoi deoarece nu prea știam în ce direcție  trebuia să mergem de fapt. Am acumulat o multitudine de amintiri și experiențe frumoase la acest concurs, tocmai de aceea vă încurajez să vă încercați norocul și să participați, pentru că s-ar putea să rămâneți impresionați de rezultat.

Prin Bikeathon am cunoscut o mulțime de oameni frumoși și am avut de fiecare dată o motivație în plus, știind că pedalez pentru un anumit proiect pe care am decis să îl susțin.

Concursul a crescut de la an la an, iar cifrele și numărul de participanți ne arată acest lucru. Organizatorii au acumulat experiența iar toate neconcordanțele ultimelor ediții au fost corectate și iată că am ajuns la cea de-a 6-a ediție mai motivați, mai buni și mai îndrăzneți.

Bikeathon are ca scop îmbinarea unei activități plăcute (ciclismul) cu o activitate atât de necesară (susținerea, dăruirea și implicarea în schimbările comunității) în scopul înfrumusețării unei comunități și într-ajutorării celor la nevoi

Încurajez orice persoană, amatoare sau semi-profesionistă să participe deoarece ideea concursului este una foarte bună, pentru a pune în aplicare anumite proiecte și pentru a susține comunitatea, iar când spun semi-profesionistă mă refer la faptul că organizatorii au inclus în 2019 și un traseu de 72 km ce sunt sigur că le va da bătăi de cap și celor mai buni, iar pentru ceilalți există câte un traseu în funcție de nivelul lor de antrenament.

Ne vedem pe 8 iunie la Făgăraș pentru “a scrie” încă o pagină în povestea – Bikeathon 2019.

Stănese Alexandru