Cabana Urlea, reconstruim verde cabana de suflet a Făgărașului

Proiectul de refacere a cabanei Urlea are ca scop si implicarea la nivel național și internațional a comunităților de oameni de munte și iubitori de natură cât și a sponsorilor interesați de un proiect model – cabana de altitudine fără acces auto cu certificare verde, în sprijinul dezvoltării unui turism responsabil și de viitor în ceea ce privește zona estică a munților Făgăraș.

Creșterea numărului de turiști români și străini veniți să descopere frumusețile munților Făgăraș din această zonă conduce la necesitatea reintroducerii în circuitul turistic a cabanei Urlea, cabana ce sprijinea până în 2005 turismul montan din partea estică a munților Făgăraș. O dată cu incendiul produs în toamna anului trecut, proiectul Urlea a avut nevoie de o nouă abordare tehnică, motiv pentru care am căutat cele mai bune posibilităţi de realizare a cabanei Urlea reconstruită în secolul 21.

Noutatea proiectului Urlea reprezintă abordarea verde de reconstruire a cabanei Urlea, tratând astfel proiectarea, construcţia şi funcţionarea cabanei minimizând sau eliminând pe cât posibil impactul pe care execuţia şi funcţionarea cabanei îl are asupra mediului, cabana Urlea devenind astfel prima cabana de altitudine din Carpații României sustenabilă, certificată în programul Cladiri Verzi RoGBC, şi reintrodusă în circuitul turistic conform normelor în vigoare, pentru publicul larg

Proiectul de refacere a cabanei Urlea nu este numai o investiție pentru noi, este mai ales pentru cei care vin după noi…!!!

Asociația Poveștile Carpaților