Chemarea stejarului

Ascultă chemarea stejarului! Tu pedalezi, iar noi redăm viață pășunilor cu stejari din jurul satului Cobor.

Dealurile din jurul satului Cobor susțin unele dintre cele mai valoroase pășuni naturale rămase în Europa. Florile sălbatice depind de un anumit tip de gestionare a terenurilor, insectele depind de multe dintre aceste flori iar păsările depind de insectele de pe pășunile cu stejari. Iar oamenii depind de toate acestea.

Dăruiește acestor pășuni puieţi și susţine proiectul sau un biciclist care pedalează pentru stejari.

Închide ochii și ascultă chemarea stejarului : liberi, maiestuoși, puternici, o binecuvântare pentru oameni și animale, acoperișuri vii și viață, dar și comunități locale care au grijă de arborii lor.

Din cauza abandonului fânețelor și pierderii agriculturii tradiționale pe de o parte, a pășunatului excesiv cu oi pe de altă parte, aceste pășuni au început să-și piardă valoarea și biodiversitatea. Vom planta puieți de stejari și vom monitoriza suprafețele plantate pentru a ne asigura de succesul muncii noastre, de viitorul acestor pășuni, de bunăstarea oamenilor care trăiesc aici.

Fundația Conservation Carpathia și Ferma de Biodiversitate Cobor