Temelia noastră – Tabără interetnică despre obiceiuri, tradiții și tehnici vechi din Țara Făgărașului

Sărăcia, lipsa sprijinului în sânul familiei și exemplele negative din anturaj cauzează un număr mare de abandonuri școlare, pesimism și lipsa încrederii în sine. Diferențele nivelului social și educațional dintre familii cauzează tensiuni între grupurile diferite ale satului. În ultimele decenii au mai dispărut şi multe obiceiuri și trădiții, care înainte au fost păstrate de sute de ani şi care au oferit sentimente de stabilitate şi apartenenţă la un anumit grup.

Tabăra noastră de vară este dedicată copiilor din toate mediile socio-educaționale și etnice din satele Cobor și Lovnic. Dorim să reconstituim un sentiment de apartenență la etnia de origine și în același timp să aducem conștientizare pentru valorile și tradițiile altor etnii din Țara Făgărașului. Vom pregăti mâncărurile, muzica, dansurile, tehnicile de lucru manual, arta și obiceiurile etniilor române, maghiare, rome și săsești. La sfârșitul taberei o să aibă loc o serbare unde vom onora tradiţia care aduce unificare.

„Nimeni nu se naște cu ură în suflet pentru oamenii de altă culoare sau altă religie. Oamenii pot fi învățați să iubească, pentru că iubrea este mai naturală pentru om decât opusul ei.“ – Nelson Mandela

Asociatia Bun venit Transilvania