“Căsuța Copilăriei” – Bucuria de a fi o Familie

“Căsuța Copilăriei” este un proiect de suflet, destinat exclusiv copiilor, și constă în ridicarea unui imobil de 15m(L) pe 4m(l), aproape de centrul satului, pe un teren dat prin superfigie de Primăria Jibert. În acest loc se va întâlni echipa de cateheză și filantropie, precum și alți copii, pentru diverse activități. Spațiul copilăriei proiectează dezvoltarea copiilor satului pe diverse paliere educaționale. Va fi punctul “0” de bucurie, prietenie si mult joc.

Imobilul va avea trei camere: una pentru activităti, a doua având destinația de minisală de sport, iar a treia având un mic muzeu, bineînțeles cu toaletă interioară și vestiar.

Curtea va avea un loc de joacă încadrat într-un părculeț.

Beneficiarii sunt copiii, tinerii voluntarii și învăţătorii sau vectorii de educație.

Este locul lor, special destinat tuturor activitătilor si va rămâne mereu asa. Este ca un Palat al Copiilor de la oraş. Suntem încrezători că aceşti copii vor simţi schimbarea in bine, prin faptul că li se acordă atenţie sporită şi sunt îndreptaţi spre învăţarea prin mult joc şi relaxare.

Echipa de cateheză și filantropie “Sfânta Teodora” din satul Văleni, comuna Jibert, sau mai pe scurt “EST” (Echipa Sfânta Teodora), din cadrul Parohiei Ortodoxe Romane Valeni.