Științescu4all

Științescu este o mișcare națională de reenergizare a educației STEM care-i încurajează pe cei pasionați să le arate copiilor – prin experiment, activități practice și joc – acea latură a disciplinelor științifice care cu greu poate fi descrisă în manuale.

Menirea lui e să-i ajute pe copii să descopere sensul ultim al științelor, le oferă mentorilor – profesori, elevi, studenți, profesioniști din toate domeniile –  resurse pentru a crea proiecte care să facă științele mai atractive și interesante pentru elevi, să încurajeze filantropia individuală și să aducă la un loc, în jurul unui subiect important precum educația, o comunitate locală de suporteri și oameni de acțiune.

”De ce” Științescu în Țara Făgărașului?

Pentru că este un mecanism care funcționează: din 2016 încoace, de când s-a derulat prima ediție în comunitatea noastră, Științescu a arătat că poate coagula energie operațională, bani din comunitate și educatori inimoși, gata să le povestească elevilor despre științe și în alt mod decât cel clasic. După cele trei ediții încheiate, considerăm că este nevoie de continuitate astfel că Fundația Comunitară Țara Făgărașului lansează ediția cu numărul 4.0. a lui Științescu.

Pentru că ne dorim să vedem o revalorizare a acestor domenii în comunitățile din Țara Făgărașului în rândul tinerilor, cu focus pe tehnologii curate, care respectă sănătatea locuitorilor din zonă și care nu afectează negativ mediul înconjurător.

Fundația Comunitară Țara Făgărașului