Împreună pentru sănătate (COVID-19)

Fundația Comunitară Țara Făgărașului lansează proiectul unic pentru ediţia 2020 a concursului cu strângere de fonduri pentru comunitate Online Bikeathon, proiect numit „Împreună pentru sănătate”, ce își propune atragerea de resurse financiare care urmează a fi rapid direcționate către achiziționarea necesarului de echipamente medicale și de protecție pentru cadrele medicale și voluntarii Spitalului Municipal „Dr. Aurel Tulbure“, Ambulanță, SMURD Făgăraș, precum și în contextul actual al înmulțirii cazurilor de coronavirus pe teritoriul României, dar şi pentru completarea necesarului de echipamente în cazul medicilor de familie, a voluntarilor care îi asistă pe bătrâni şi care au nevoie de măşti şi mănuşi, precum şi a altor indivizi şi entităţi care, într-un fel sau altul, luptă cu răspândirea bolii şi pentru prevenţia acesteia, aflându-se fie în prima linie de luptă, în clinici şi spitale, fie ocupându-se de buna desfăşurare a vieţii şi de demnitatea celor care nu pot ieşi din case în această perioadă, aflându-se în categorii cu risc crescut.
În special din dorința de a preveni cu calm și responsabilitate civică orice posibilă situație limită care ne-ar putea pune la încercare în viitorul apropiat, dorim să ne asigurăm că ne implicăm cu folos și nu amânăm lupta pentru informare și prevenție, înainte de toate, precum și cea pentru a munci cot la cot cu autoritățile responsabile de gestionarea unei eventuale crize.

Astfel, în data de 06.06.2020, în loc să pedalăm în frumoasa Ţară a Făgăraşului, alegem să contribuim online, făcând mişcare de acasă, din faţa calculatorului sau a camerei de filmat, în sufragerie, pe balcon sau în curte, făcând yoga sau bifând kilometri pe bandă ori pe bicicleta eliptică, urmând ca fondurile rezultate în urma donațiilor minime în valoare de 30 RON/persoană, să fie direcţionate către unicul proiect al acestei ediţii de concurs. Online Bikeathon 2020 se desfăşoară de oriunde te-ai afla, regulile de participare fiind mult mai permisive, scopul suprem fiind sănătatea. A ta şi a celorlalţi. Te înscrii, achiţi taxa de participare, iar suma contribuie la cauza luptei medicilor şi voluntarilor împotriva coronavirus, iar pe 6 iunie 2020 evadezi din monotonia sedentară aşa cum crezi de cuviinţă.

Fundația Comunitară Țara Făgărașului se află în permanentă legătură cu conducerea Spitalului și cu reprezentanții Primăriei Făgăraș, iar pe măsură ce se strâng resurse vom achiziționa materialele la prețurile cele mai convenabile de pe piață, printr-o procedură transparentă și orientată spre comunitate și eventualii pacienți aflați în nevoie.

Echipa Fundației Comunitare Țara Făgărașului

Fundația Comunitară Țara Făgărașului