Ce este Bikeathon Țara Făgărașului

Bikeathon este un eveniment sportiv de strângere de fonduri pentru cauze din comunitatea  locală, organizat de Fundația Comunitară Țara Făgărașului, care combină bucuria de a pedala cu cea de a dărui.

Bikeathon Ţara Făgăraşului este un mecanism – platformă de strângere de fonduri implementat de Fundaţia Comunitară Ţara Făgăraşului (numit mai departe organizator), dezvoltat în jurul unui eveniment de strângere de fonduri printr-un concurs de biciclete, deschis pentru companii, persoane fizice, organizaţii şi autorități publice (numite mai departe echipe de proiect).

Prin intermediul Bikeathonului ne propunem să susținem spiritul de inițiativă al făgărășenilor – idei bune care pot rezolva probleme ale comunității și care vor crește calitatea vieții în Țara Făgărașului.

De-a lungul celor șase ediții prin Bikeathon au prins viață 80 de proiecte.

Ediția a VII-a a Bikeathon Ţara Făgăraşului va avea loc în 6 iunie 2020, cu o ediție specială, Online Bikeathon.

Din cauza situației la nivel internațional care nu ne permite desfășurarea evenimentului în condițiile prevăzute inițial, a trebuit să ne adaptăm situației actuale. Astfel că echipa organizatorică  propune bicicliştilor care erau pregătiţi să pedaleze pe 6.06.2020 o nouă formă de competiție, una care presupune unirea tuturor eforturilor și direcționarea lor spre același scop: dotarea și echiparea corespunzătoare a medicilor de la Spitalul Municipal Dr. Aurel Tulbure, prin fondul  „Împreună pentru sănătate” . Bikeathon 2020 va direcționa sume strânse din acest eveniment online către proiecte și organizații din comunitate care susțin lupta împotriva COVID-19.

Sub motto-ul #susținemdeacasă  prin diverse forme de mișcare,  de la pedalat indoor la yoga, exerciții de fitness, bicicleta eliptică, etc., rămânem împreună și dovedim că vremurile dificile se pot transforma în amintiri frumoase, atunci când rădăcinile ne rămân puternice!

Cum funcționează?

Înscriere : 4 mai –  – 29 mai

Te înscrii pe site ca participant, pentru proiectul „Împreună pentru sănătate” şi achiţi suma de susţinere (minimum 30 de lei) AICI.

Înscrierea de susţinători pentru cauza  4 mai – 30 iunie

Orice persoană fizică sau companie care dorește să contribuie la cauza înscrisă,  se pot înscrie ca susținători AICI  contribuind cu o sumă fixă.

Fundația Comunitară Țara Făgărașului asigură buna organizare a evenimentului și pune la dispoziția participanților platforma pentru campania de strângere de fonduri. Fondurile sunt colectate transparent pe parcursul campaniei.

Toate fondurile strânse până acum în urma campaniei „Împreună pentru sănătate” au ajuns la spitalul din Făgăraș. Nevoile nu sunt nici pe departe acoperite, astfel încât Bikeathon 2020 va direcționa sume strânse din acest eveniment online către proiecte și organizații din comunitate care susțin lupta împotriva COVID-19. Ne-ar onora să ne rămâneți alături și în această încercare, pe care credem cu tărie că o putem traversa împreună.