Regulament sportiv Bikeathon

 

Ce este Bikeathon Țara Făgărașului?

Bikeathon este un concurs de MTB de tip open, prin care se strâng fonduri pentru cauze din comunitatea locală, organizat de Fundația Comunitară Țara Făgărașului, care combină bucuria de a pedala cu cea de a dărui.

Bikeathon Ţara Făgăraşului- ediţia a VIII-a va avea loc în 18 și 19 septembrie 2021.

 

Cum funcționează?

Campania Bikeathon se desfăşoară în 3 etape:

Etapa 1: Înscriere proiecte/cauze:  1 martie 2021 – 4 aprilie 2021

Grupurile de inițiativă și organizațiile non-profit propun idei și proiecte iar cele mai bune vor fi selectate de către un juriu independent format din reprezentanți ai comunității.

Selecție proiecte: 5 aprilie 2021 – 9 aprilie 2021

Etapa 2: Înscriere biciclişti: 15 aprilie 2021 – 3 septembrie 2021

Bicicliștii care doresc să se înscrie aleg un proiect pe care îl susțin, parţial, prin taxa de participare și prin mobilizarea unui cerc de susținători.

Etapa 3: Înscrierea de susţinători pentru biciclişti/cauze/proiecte: 16 aprilie 2021 – 30 septembrie 2021

Orice persoană fizică sau companie care dorește să contribuie la realizarea unor proiecte în comunitatea locală poate alege să susțină un biciclist, contribuind cu o sumă fixă, pentru una din cauzele înscrise.

Fundația Comunitară Țara Făgărașului asigură buna organizare a concursului de biciclete și pune la dispoziția participanților platforma pentru campaniile de strângere de fonduri. Fondurile sunt colectate transparent pe parcursul campaniei și sunt oferite prin contracte de finanțare nerambursabilă organizațiilor participante. FCTF va semna câte un contract de parteneriat cu fiecare organizație sau grup de inițiativă care propune o cauză pentru care se va pedala în cadrul evenimentului. FCTF asigură monitorizarea și raportarea rezultatelor implementării proiectelor.

Cursele organizate în cadrul Bikeathon Țara Făgărașului sunt următoarele:

70 km

40 km

22 km

Cursa populară 10 km

Cursa pentru utilizatorii de scaune rulante și handbike 4km

Cursele copiilor

 

ÎNSCRIERE ȘI PLATĂ

Înscrierea bicicliștilor se face prin completarea formularului online de pe bikeathon.fundatiactf.ro la secțiunea BICICLIȘTI, cu alegerea cursei dorite și a proiectului susținut.

Data limită pentru înscrierea bicicliștilor este 03 septembrie 2021 ora 14.00.

Bicicliștii vor fi validaţi de către Fundaţia Comunitară Ţara Făgăraşului. Ulterior achitării promisiunii de plată, vor deveni vizibili pe platforma bikeathon.fundatiactf.ro .

Bicicliştii independenți de echipele de proiect trebuie să opteze pentru unul din proiectele înscrise.

Bicicliștii fundraiseri, înscriși la Bikeathon vor putea fi susţinuti completând formularul „Înscriere susţinător” pe platforma bikeathon.fundatiactf.ro . 

Susţinătorii vor putea să completeze un angajament de plată, sau vor putea dona direct în contul fundaţiei, utilizând butonul „Donează” de pe platforma online. Donaţiile vor putea fi efectuate şi în timpul evenimentului, în baza unei chitanţe. Formularul „Înscriere susţinător” reprezintă un angajament de plată, plata efectivă putând fi realizată oricând după completarea formularului pană la data limită de 30 septembrie 2021.

Plăţile vor fi realizate prin următoarele modalităţi:

 • Plată online – pe site-ul Fundaţiei Comunitare Ţara Făgăraşului aici.
 • Prin bancă. Date bancare Fundaţia Comunitară Ţara Făgăraşului: Făgăraş, CIF 32085641 IBAN RO42RNCB0472136508350001, BCR, cu menţiunea pe OP „Contribuţie Bikeathon pentru biciclistul_____________________”.
 • Plată în numerar doar în cadrul evenimentului, fiind emisă chitanţă.
 • La solicitarea susţinătorilor persoane juridice vom putea încheia un contract de sponsorizare.

Fundaţia Comunitară Ţara Făgăraşului va centraliza angajamentele de plată şi va trimite echipelor de proiect informări periodice privind sumele achitate.

După eveniment, Fundaţia Comunitară Ţara Făgăraşului va furniza o situaţie actualizată a sumelor achitate.

Prin înscrierea în concurs (prin completarea formularului online) şi efectuarea plății taxei de participare conform calendarului de plată de mai jos, concurenţii acceptă şi îşi asumă integral prezentul regulament.

Taxa de participare este:

 • cursa ~70 km – 60 lei în perioada aprilie – mai; 80 lei în iunie – iulie; 100 lei în august – septembrie;
 • cursa ~40 km – 60 lei în perioada aprilie – mai; 80 lei în iunie – iulie; 100 lei în august – septembrie;
 • cursa ~22 km – 60 lei în perioada aprilie – mai; 80 lei în iunie –  iulie; 100 lei în august – septembrie;
 • cursa populară ~10 km – 40 lei în perioada aprilie – mai; 50 lei în iunie –  iulie; 60 lei în august – septembrie (indiferent de vârsta participantului);
 • cursa ~ 4 km (pentru participanți în scaun rulant sau handbike) – 30 lei în perioada aprilie – mai; 40 lei în iunie – iulie; 50 lei în august -septembrie (indiferent de vârsta participantului);
 • taxe participare copii – 30 lei în perioada aprilie – mai; 40 lei în iunie – iulie; 50 lei în august – septembrie.

Exemplu: Dacă s-a realizat înscrierea în concurs în cursa de 22 km prin completarea formularului de înscriere online în luna aprilie (taxa fiind 60 lei), dar plata taxei de participare s-a făcut de-abia în septembrie, atunci taxa va fi de 100 lei (conform calendarului de plată per cursă de mai sus).

Organizatorul va reţine 50% din taxa de înscriere a bicicliștilor (restul de 50% sunt donați cauzei alese) și 5% din fondurile de susținere atrase de fiecare proiect în cadrul evenimentului, pentru acoperirea unei părţi din costurile de organizare a evenimentului.

Dupa achitarea taxei de participare se va trimite confirmarea plăţii la adresa: office@fundatiactf.ro

Înscrierea se face în limita numărului maxim de participanți anunţat de organizatori.

NU SE FAC ÎNSCRIERI LA FAȚA LOCULUI!

Copiii (cu vârsta de până la 14 ani indiferent de cursa la care participă) și adulții înscriși la cursa de 4 km înscriși cu taxa de participare plătită și declarațiile completate și semnate până la data de 3 septembrie, vor primi tricoul oficial al competiției.

Se poate înscrie în competiţie orice persoană care a împlinit 18 ani. Pot participa şi persoane care nu au împlinit 18 ani, cu acordul scris al unuia dintre părinţi sau a tutorelui legal. Întreaga responsabilitate legată de participarea minorului la competiţie revine adultului semnatar.

NOTĂ: În caz de neprezentare la start, descalificare, abandon, retragere din concurs din orice motiv, taxa de participare nu se returnează, iar locurile nu sunt transmisibile.

Anulări:

Daca evenimentul este anulat din motive de forţă majoră, participanţii nu vor beneficia de rambursarea taxei de înscriere şi nici de compensaţii pentru alte pierderi, cum ar fi cheltuieli ocazionate de călătorie şi cazare.

Pe lângă acestea, participanţii trebuie să respecte regulile şi normele sanitare impuse pentru prevenirea infectării cu virusul SARS-COV2. (distanțare socială, masca se va purta obligatoriu în zonele de start-finish, mâinile se vor dezinfecta corespunzător). 

TRASEE

Ediția din 2021 va avea 6 trasee diferite

 Cursele copiilor:

 • Pentru copii cu vârsta între 4 și 6 ani – 1 Tur de Cetate
 • Pentru copii cu vârsta între 7 și 9 ani – 2 Tururi de Cetate
 • Pentru copii cu vârsta între 10 și 13 ani – 3 Tururi de Cetate

Cursa populară de ~ 10km – este adresată începătorilor, familiilor și copiilor care doresc să pedaleze pentru o cauză a comunității. Copiii sub 10 ani trebuie să fie însoțiți obligatoriu de un adult.

Traseul se poate vedea aici https://www.bikemap.net/en/r/3535127/

Cursa de ~ 4 km, pentru participanții în scaun rulant sau handbike. Aceștia vor lua startul în data de 18 septembrie, data prevăzută pentru cursele lungi (~70km, ~40km, ~22Km) și vor parcurge un traseu de aproximativ 4 km, testat de reprezentanții Motivation.

Casca este recomandată, însă nu obligatorie. Participanții vor semna acord pe propria răspundere pentru participare la această cursă, în condițiile prevăzute. Fiecare participant în scaun rulant sau handbike va fi însoțit de un voluntar pe bicicletă, în cazul în care este necesară asistența pe zonele foarte dificile. Kitul participantului în scaun rulant sau handbike va fi identic cu kitul pentru participanții cursei populare.

Traseele de 22km, 40km şi 70km sunt OFFROAD în proporţie de aproximativ 80%, parcurgând plaiuri, dealuri, păduri de o rară frumusețe. Nivelul de dificultate al traseelor este unul mediu spre crescut.

Traseele de 22km și 40 km sunt adresate persoanelor care au un nivel mediu de antrenament.

Copii sub 14 ani pot participa pe aceste trasee doar însoțiți de un părinte/tutore.

Traseeul de 22 km îl găsiţi aici https://www.plotaroute.com/route/825511?units=km

Traseul de 40 km îl găsiţi aici https://www.plotaroute.com/route/825508?units=km

Traseul de 70 km este unul de dificultate crescută și este recomandat persoanelor care au mai participat la competiții de acest gen, care au o rezistență fizică crescută și celor care practică ciclism de performanță. 

Traseul de 70 km îl găsiți aici: https://www.plotaroute.com/route/826827?units=km

Minorii nu pot participa la traseul de 70km.

Vârsta va fi definită în funcţie de anii împliniţi la data concursului. Pentru cei născuţi în ziua competiţiei, se consideră vârsta împlinită pe această dată.

Doar minorii legitimați la cluburi sportive și care practică ciclism de performanță pot participa la traseul de 70 km. Aceștia vor trebui să facă dovadă legitimării la start.

Sportivii legitimaţi la un club de ciclism vor participa obligatoriu la traseul de 70 km.

ATENȚIE: Timpi limită!

Pentru cursele de 70km, 40km și 22km vor exista timpi limită care vor fi anunțați cu cel puțin o lună înainte de începerea competiției pe site-ul Bikeathon.

Traseele vor fi marcate cu benzi de demarcaţie şi alte elemente de semnalistică vizuală. În punctele cheie vor exista reprezentanţi ai organizatorilor care vor oferi ghidaj asupra direcţiei sau a gradului de dificultate crescut din anumite zone.

Şedinţa tehnică va avea loc în ziua cursei şi o să fie anunţată cu cel puţin o zi înainte.

Nerespectarea traseului stabilit duce la eliminarea concurentului din concurs. Această regulă implică trecerea prin toate punctele intermediare de control.

Traseul trebuie parcurs integral în vederea includerii în clasamentul final.

Concurenţii nu pot apela la suport pentru deplasarea pe parcursul traseului (moto, ATV, etc).

Organizatorii sunt exoneraţi de răspundere dacă în timpul cursei publicul deteriorează marcajele de ghidare.

Fiecare participant care ia parte la Bikeathon este responsabil pentru propria securitate şi siguranţă.

Organizatorii nu pot fi traşi la răspundere pentru deteriorarea bicicletelor în timpul concursului.

În caz de abandon sau descalificare sportivul e obligat să îşi transporte bicicleta la finish (excepţie fac accidentările). De asemenea, în cazul luării deciziei de a abandona cursa, participantul are obligația de a anunța la punctul de informații (numărul de contact fiind atașat pe numărul de concurs).

Concurenţii sunt obligaţi să protejeze/evite eventualii spectatori, maşini sau cetăţeni ajunşi întâmplător pe traseu.

 

REGULAMENT SPORTIV

Fiecare participant la Bikeathon Ţara Făgăraşului trebuie să ia la cunoştinţă, să accepte şi să respecte următorul regulament. Nerespectarea sa poate atrage după sine imposibilitatea înscrierii în concurs sau eliminarea din competiţie, în timpul concursului sau ulterior acestuia.

Ridicare pachet – kit de participare

Pachetele de concurs (kit-urile de participare) se ridică pe baza unui act de identitate, din locaţiile şi la orele afişate conform programului.

Declaraţia pe propria răspundere trebuie descărcată înainte, printată, completată de fiecare participant şi trimisă la adresa de email office.fundatiactf.ro înainte de ridicarea kitului de participare – descarcă declarația pe propria răspundere adult.

Participanţii minori trebuie să vină la ridicarea pachetului însoţiţi de către un părinte sau tutore legal, împreună cu Acord părinţi/tutore legal pentru minori. – descarcă accord părinte.

 

Cronometrare

Se cronometrează doar cursele de 22 km, 40 km şi 70 km și 4 km. Dacă doi concurenţi ajung în același timp la Finish, unul va primi premiul pentru locul x iar celălalt pentru locul x+1.

Cursele populare și ale copiilor nu sunt cronometrate.

Aflat la a VIII-a ediţie, concursul se va desfășura pe parcursul a două zile, respectiv 18 septembrie cursele lungi și 19 septembrie cursele copiilor și Cursa Populară, va avea și în acest an startul și finish-ul în fața Cetății Făgărașului.

 

Echipament

Purtarea căştii este obligatorie şi necesară pentru siguranţa fiecărui concurent.

Purtarea măștii de protecție în zona de start – finish și în zonele aglomerate este obligatorie!

Bicicletele vor fi propulsate doar prin forţa umană (nu se acceptă biciclete electrice sau de altă natură similară)

Se recomandă o revizie a bicicletei anterior participării, pentru a vă asigura de buna stare de funcţionare.

Număr de concurs, vizibil pe toată durata cursei (obligatoriu). Numărul de concurs va fi montat pe bicicletă, în faţă, pe ghidon vizibil şi nu va fi înlăturat decât după trecerea liniei de sosire (sau în caz de abandon).

Recomandăm fiecărui participant să aibă asupra sa:

 • Pompă;
 • Cameră de schimb, set de petice, leviere;
 • Set imbuss / scule;
 • Bidon sau bidoane cu apa (de preferat să fie pus la îndemână în suportul/suporţii de la bicicletă);
 • Telefon mobil protejat de umezeală păstrat într-o husă/pungă.

Pot fi utile: ochelari de soare, mănuşi, cremă protecţie solară. De asemenea, îmbrăcăminte de bicicletă adecvată condiţiilor meteo.

Concurenţii pot repara sau înlocui orice piesă cu excepţia cadrului. Schimbarea bicicletei nu este permisă, concurenţii trebuie să treacă linia de sosire cu acelaşi cadru şi acelaşi număr pe ghidon;

În cazul unei pene sau a unor defecţiuni minore, opriri, concurentul este obligat să elibereze traseul pentru a evita accidentările şi să-şi poata rezolva problema într-un loc sigur.

Nu este recomandată folosirea de către concurenţi a sistemelor radio sau alte comunicaţii electronice. Acestea sunt strict interzise (ex: iPod, walk-man, mp3 player, etc.), vă recomandăm conectarea cu natura.

Vă recomandăm recunoașterea pentru antrenament și familiarizarea cu traseul.

 

 Alimentare

Participanţii vor avea la dispoziţie puncte de hidratare şi alimentare pe traseu.

Se recomandă atenţie asupra hidratării, în special în condiţii de soare. Este bine să aveţi la dvs. bidoane de apă umplute şi/sau rucsaci cu sisteme de hidratare.

Condiţii ce atrag descalificarea:

 • Neparcurgerea traseului în întregime sau scurtarea lui.
 • Nefolosirea căştii de protecţie pe timpul concursului.
 • Comportamentul lipsit de fair-play faţă de concurenţi sau organizatori.
 • Folosirea ajutoarelor din afară concursului (folosirea autovehiculelor sau a motocicletelor etc).
 • Schimbarea bicicletei în timpul concursului.
 • Modificarea/schimbarea numărului de concurs.
 • !!! Distrugerea mediului înconjurător şi abandonarea ambalajelor sau altor deşeuri pe traseu. Acestea pot fi lăsate doar în punctele de alimentare.
 • Circulaţia în sens invers pe traseu.
 • Descalificările se pot face şi după concurs în urma vizualizării pozelor, filmelor, sau a sesizării fondate a altor concurenţi.
 • Taxa de participare nu se va rambursa în cazul descalificării.

Oprirea / Retragerea din cursă

Organizatorul îşi rezervă dreptul de a opri un participant în următoarele cazuri:

 • s-a accidentat după start, iar starea sa nu-i mai permite continuarea cursei;
 • în cazuri excepţionale;
 • în cazul în care observă că participantul nu respectă una dintre regulile prezentului concurs, sau cele ale bunului simţ şi fair-play-ului.

Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea să continue cursa, indiferent de motiv trebuie să informeze pe organizatori imediat, la start, la punctele de control, în cazuri excepţionale pe numărul de telefon de urgenţă sau la sosire. Neanunţarea retragerii din cursă va cauza o operaţiune de căutare şi salvare (echipe de salvare, Salvamont), pe posibila cheltuială a participantului implicat dacă acesta nu are nevoie de serviciile respective.

Retragerea va fi confirmată prin semnătură pe foaia de arbitraj. Orice participant care se retrage va fi ajutat cu privire la cea mai bună variantă de retragere dar este responsabil pentru transportul propriu, rută pe care o va folosi şi acţiunile ulterioare momentului şi locului retragerii, excepţie făcând cazurile grave care nu permit deplasarea prin propriile mijloace.

 

Responsabilitate

Participanţii îşi asumă întreaga responsabilitate asupra capacităţii de participare, din punct de vedere fizic / medical. Recomandăm efectuarea unor controale medicale de specialitate înaintea participării la evenimente fizice de anduranţă, care presupun un nivel crescut de efort.

Organizatorii sau partenerii evenimentului nu pot fi făcuţi răspunzători de nicio daună rezultată în urmă participării voluntare la concurs – defecţiuni de orice natură apărute la bicicletă, probleme fizice/medicale, răniri sau orice vătămare corporală, invaliditate sau deces.

Organizatorii pun la dispoziţie salvare auto dedicată evenimentului. Menţionăm că pot exista şi scurte tronsoane ale traseului în care nu există acces auto.

Rularea pe orice tronson de drum public se face cu respectarea regulilor de circulaţie şi a legislaţiei în vigoare. Pe traseu pot fi întâlnite vehicule, turişti, animale. Participanţii trebuie să aibă în vedere aceste situaţii şi să ruleze adecvat. Orice accident în care sunt implicaţi participanţii de la Bikeathon-ul Ţării Făgăraşului, survenit în timpul desfăşurării concursului din nerespectarea regulilor de concurs şi a regulilor de conduită în trafic impuse de lege va fi în responsabilitatea celor implicaţi în accident.

Întregul eveniment se desfăşoară cu respect faţă de mediul înconjurător. Prin urmare, concurenţii vor manifesta un comportament civic în ceea ce priveşte menţinerea curăţeniei şi a protejării mediului natural. Nu se acceptă aruncarea gunoaielor de orice natură în alte spaţii decât punctele de alimentare.

Concurenţii vor manifesta un comportament civilizat, fair-play, faţă de ceilalţi participanţi în cursă.

Nerespectarea normelor de conduită poate duce la eliminarea concurenţilor din concurs, la decizia organizatorilor.

 

Clasament

Clasamentul final va fi stabilit în funcţie de timpul fiecărui concurent.

Va exista un clasament general – open – pentru masculin, respectiv pentru feminin, pentru traseele de 4km handbike și 4Km în scaun rulant, 22km, 40km și 70km.

Pentru traseele de 22km, 40km și 70km va exista si un clasament pe categorii:
• categoria de vârstă sub 19 ani M+F
• categoria de vârstă 19-29 ani M+F
• categoria de vârstă 30-39 ani M+F
• categoria de vârstă 40-49 ani M+F
• categoria de vârstă 50+ ani M+F

Doar cursa de 70 km va avea categoria Elite – masculin – feminin deschisă pentru cicliști legitimați și cei de top.

Cursa populare și cursele copiilor sunt necompetiționale! Toți participanții la aceste curse vor fi medaliați ca Finisheri.

 

Premii

Premiile câştigătorilor vor fi acordate în funcţie de clasamente, general – open masculin și feminin la:

1.Cursa de ~4km

2.Cursa de ~22Km

3.Cursa de ~40Km

4.Cursa de ~70Km

5.Fundraiserii care au strâns cele mai mari sume de bani pentru proiectele susținute pe parcursul perioadei de strângere de fonduri vor fi premiați.

 

Contestații

Eventualele reclamații legate de clasament sau de participarea la eveniment se pot face în scris și depuse la biroul INFO din fata Cetății Făgăraș doar în ziua competiției, înainte de premiere. După expirarea acestui termen, Organizatorul nu va mai lua în considerare nicio reclamație.

Contestațiile vor putea fi făcute de persoanele care s-au înscris la eveniment și au achitat taxa de participare, dacă o astfel de obligație există. Pentru minori, contestația va putea fi făcuta doar de către unul dintre părinți, ocrotitori legali sau profesorul care îi însoțește. Persoanele cărora li s-a refuzat participarea la eveniment sau au fost descalificate pot face contestație numai cu privire la acest aspect.

Contestația va conține numele, adresa, numărul de concurs al persoanei care face contestația, adresa acesteia de email și, pe scurt, faptele pe care le contestă, motivele pentru care le contestă și probele pe care își sprijină contestația. În măsura în care, pe parcursul analizării contestației, Organizatorul va avea nevoie de elemente suplimentare, va solicita aceste elemente contestatorului sau oricărei alte persoane. Organizatorul va putea verifica orice elemente și probe pe care le consideră necesare pe parcursul analizei contestației. Decizia luată de organizator este finală și se comunică contestatorului la adresa de email indicată în contestație.

 

Dreptul la imagine

Evenimentul Bikeathon Țara Făgărașului poate fi înregistrat în scopuri de comunicare publică/informare, în orice modalitate (în special prin fotografii, înregistrări video etc.), în orice mediu existent sau viitor, pentru comunicare internațională, în orice scop, inclusiv în scop de publicitate și comercial. Prin urmare, fiecare participant acordă în mod explicit Organizatorului – Fundația Comunitară Țara Făgărașului, persoanelor împuternicite de către acesta și beneficiarilor (în special parteneri comerciali) permisiunea de a înregistra și de a reproduce, pe orice tip de suport, în orice format, respectiv de a reproduce și reprezenta, fără nicio remunerație, de nicio natură, numele, vocea, imaginea, și informații referitoare la activitatea sportivă desfășurată în contextul Evenimentului Bikeathon Țara Făgărașului, pe o durată care nu poate depăși 20 de ani de la data Evenimentului Bikeathon Țara Făgărașului.

Participantul autorizează în mod expres Organizatorul să cedeze partenerilor la Eveniment Bikeathon Țara Făgărașului sub-licențe pentru folosirea imaginii în scopuri comerciale și publicitare. Fiecare participant acordă permisiunea lui deplină și irevocabilă Organizatorului, beneficiarilor (în special partenerilor săi comerciali), în scopul efectuării de campanii de publicitate, promovare sau pentru vânzare:

 • de a face orice modificări, adăugări sau suprimări pe care le consideră necesare pentru a se utiliza imaginea sa, în condițiile definite mai jos
 • de a include sau combina imaginea lui sau a ei cu orice semnături, expresii, sloganuri, legende, mărci, semne distinctive, informații legale, efecte vizuale și, în general, în orice utilizare în materialele de comunicare în care acestea sunt utilizate.

Pentru minori, acest consimțământ este dat sub condiția ca drepturile și interesele lor să nu fie lezate de către părinții acestora, de către ocrotitorii legali (părinte, tutore etc.) care efectuează înscrierea în numele lor. Participantul garantează că imaginea sa nu face obiectul unui contract de exclusivitate. Organizatorului, beneficiarilor săi și persoanelor împuternicite le este interzisă în mod expres folosirea numelui unui participant, a vocii sau imaginii în orice format cu caracter pornografic, rasist sau xenofob și, mai mult, în general este interzisă orice utilizare care aduce atingere demnității participantului.

Participanții sunt informați și acceptă necondiționat ca imaginea lor, înregistrata de către reprezentanții oficiali ai Organizatorului, poate fi accesibilă pe site-ul Evenimentului și pe platforma de socializare Facebook. În ceea ce privește site-ul Evenimentului și platforma de socializare Facebook, participanții înțeleg și sunt de acord că orice utilizator de Internet îi poate identifica după nume, prenume și/sau numărul de cursă.

 

Datele personale

Datele personale colectate

Fundația Comunitară Țara Făgărașului (Organizatorul/FCTF), în calitate de Operator, prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal: numele și prenumele, sexul, data nașterii, naționalitatea, numărul de telefon mobil, țara și orașul de domiciliu, e-mail, cel mai bun timp personal, numele echipei (dacă este cazul), coordonate bancare, imaginea foto/video, mărimea tricoului.

 

Scopul și modalitatea de prelucrare a datelor

Datele sunt colectate de către FCTF când vă înregistrați la Bikeathon Țara Făgărașului (Eveniment), prin intermediul platformei de înscrieri. Datele personale furnizate de către fiecare participant prin intermediul formularului de înregistrare vor fi păstrate în format electronic. Furnizarea datelor cu caracter personal este obligatorie în vederea înregistrării participanților la eveniment și organizarea corespunzătoare a acestora și sunt necesare în vederea procesării taxelor de participare la curse. Rezultatele personale la curse vor fi de asemenea înregistrate, păstrate, prelucrate și publicate în vederea creării clasamentului, creării unei arhive și tipăririi personalizate a rezultatelor pe diplome.

 

Refuzul de a furniza datele

Datele solicitate sunt esențiale pentru organizarea evenimentului. Prin urmare, în cazul refuzului persoanei vizate de a furniza aceste date, Operatorul va refuza înregistrarea în cursă. Prin înregistrare, participantul consimte la înregistrarea, prelucrarea, utilizarea datelor personale în scopurile descrise la acest paragraf.

 

Dezvăluirea datelor personale

FCTF nu dezvăluie datele dumneavoastră personale niciunei terțe părți, cu excepția situației când există o obligație legală în acest sens, la cererea autorităților îndreptățite (de exemplu, echipe de prim ajutor, Poliție, Agenția Națională Anti-Doping etc.) sau când apreciem că este necesar în vederea investigării, prevenirii sau pentru a acționa împotriva unor situații potențial ilegale, în caz de suspiciuni de fraudă sau situații de urgență care implică punerea în pericol a integrității fizice sau a securității oricărei persoane.

 

Securitatea datelor personale

FCTF a implementat măsuri tehnice și organizatorice rezonabile pentru a asigura datele dumneavoastră personale împotriva pierderii accidentale, a accesului, folosirii, distrugerii sau dezvăluirilor neautorizate.

 

Drepturile dumneavoastră

Aveți următoarele drepturi în conformitate cu prezentul Regulament și conform Regulamentului General privind Protecția Datelor (GDPR):

– Dreptul de a fi informat despre modalitatea de prelucrare a datelor;

– Dreptul de a accesa datele personale pe care le deținem despre dumneavoastră;

– Dreptul de a rectifica datele pe care le deținem, în cazul în care acestea sunt incorecte sau incomplete;

– Dreptul de a fi uitat, adică dreptul de ne solicita ștergerea datelor personale deținute;

– Dreptul de a restricționa prelucrarea datelor personale;

– Dreptul la portabilitatea datelor, adică de a fi transferate către o altă organizație;

– Dreptul de a obiecta ca datele dumneavoastră personale să fie folosite în anumite scopuri.

În cazul în care doriți să reclamați modalitatea de gestionare a datelor dumneavoastră, vă rugăm să contactați FCTF la adresa de email office@fundatiactf.ro sau în scris la adresa: Strada Ghe Doja Nr.23, Fagaras, Jud. Brasov, România. Vom analiza sesizarea dumneavoastră și vom colabora pentru rezolvarea problemei. Este posibil să vă solicităm dovezi ale identității.

 

Actualizarea datelor

Puteți revizui, corecta, actualiza sau șterge datele personale printr-o solicitare în acest sens, la datele de contact de mai sus.

Dacă în continuare considerați că datele dumneavoastră nu sunt gestionate corect conform legii, puteți contacta Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, unde puteți depune o plângere.

 

Informarea participanţilor la Bikeathon Țăra Făgărașului privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

Bikeathon Țăra Făgărașului este un eveniment public la care se vor face fotografii și înregistrari video.

Prelucrarea acetor inregistrari ce contin date cu caracter personal se face în interesul legitim al organizatorilor cu scopul de a prezenta desfasurarea evenimentului cât și în scopul promovarii unor evenimente viitoare, prin publicarea acestora pe site-ul fundatiactf.ro si/sau în diverse materiale de prezentare, o perioada limitata de timp de la incheierea evenimentului.

Va puteți exercita drepturile prevazute de Regulamentul (UE) 2016/679 :

 • dreptul la informare;
 • dreptul de acces;
 • dreptul la rectificare;
 • dreptul la ștergere („dreptul de a fi uitat” );
 • dreptul la restricționarea prelucrării;
 • dreptul la portabilitatea datelor;
 • dreptul la opoziție;
 • dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata;
 • dreptul de a depune o plângere la Autoritate de Supraveghere.

Pentru exercitarea acestor drepturi  este necesar ca in calitate de persona  vizata să adresati o cerere Fundaţiei Comunitare Ţara Făgăraşului în acest sens.

Data publicării: 09.03.2020

 

Forţa majoră

În caz de forţă majoră, organizatorii pot lua decizia unor modificări de traseu sau program. La limită, se poare decide inclusiv anularea cursei, în situaţii excepţionale. Prin forţa majoră se înţelege orice eveniment care ar putea avea influenţă semnificativă asupra bunei desfăşurări a competiţiei, cum ar fi: inundaţii majore, furtuni, dezastre naturale sau evenimente social politice majore. În aceste situaţii, taxa de participare nu va fi returnată.

Organizatorii pot efectua modificări ale programului, traseului sau ale altor detalii ale concursului, în funcţie de situaţii diverse ce pot apărea pe parcursul derulării proiectului (ex: condiţii meteo nefavorabile, includerea unor noi elemente în program, etc.). Aceste modificari vor fi anunţate participanţilor şi celor interesaţi prin intermediul site-ului şi la faţa locului.

Prin înscrierea la Bikeathon Țara Făgărașului, participanții acceptă automat acest regulament.

Ultima actualizare: 02.02.2021