Dotare cameră senzorială – Centrul de zi de recuperare pentru copii cu dizabilități ”Sf. Nectarie” Făgăraș”

Prin înscrierea acestui proiect la Bikeathon, ne propunem dotarea unei camere senzoriale la care să aibă acces copiii cu deficiențe de dezvoltare, probleme de învățare și comportamentale, în cadrul Centrului de zi pentru copii cu dizabilități ”Sf. Nectarie” Făgăraș.
Universul unui copil cu deficiențe de dezvoltare este cu totul altfel decât cel în care trăim noi. În universul lor, sunetele, culorile, senzațiile pătrund altfel, devenind uneori înfricoșătoare, alteori fără vreun răspuns. Există însă locuri create special pentru ca universul acestor copii să nu mai fie atât de închis și înfricoșător. Există camerele senzoriale, echipate special pentru ca acești copii să simtă starea de bine. Un astfel de spațiu va oferi siguranță unor copii nesiguri, aflați într-o lume nesigură.
Beneficiarii proiectului vor fi copii cu dizabilități din municipiul Făgăraș cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani.

Asociația de Dezvoltare Integrată a Făgărașului