Șura Recreativă Văleni

”Șura Recrativă” este un proiect de suflet, destinat exclusiv copiilor, și constă în restaurarea, reabilitarea, conservarea și transformarea unei șuri tradiționale de 11m(L) pe 6m(l), într-un loc recreativ pentru copii, și nu numai. Șura se află în curtea Casei Parohiale din Văleni. În acest loc se va întâlni echipa de cateheză și filantropie, precum și alți copii, pentru diverse activități. Spațiul șurii recreative proiectează dezvoltarea copiilor satului pe diverse paliere educaționale. Va fi punctul “0” de bucurie, prietenie si mult joc.
În anul 2020 am început mai multe Ateliere și Activități, intitulate “A20”, dintre care amintim: Ateliere de chitară, dansuri, lectură, teatru, șah și table, fotbal, tenis, informatică, gastronomie, împletit, creație, studiu biblic și cateheză, precum si cercetare, drumeții sau biciclit etc. Din cauza contextului pandemic le-am stopat, cu gândul de a le relua cât mai curând. Prin “A20” dorim să înlăturăm plictiseala, rătăcirea din mediul rural, plafonarea, egoismul, și să încurajăm socializarea rurală, jocul, prietenia, creativitatea, inteligența, tradițiile și să lucrăm la unitatea comunității în toate.
Imobilul va avea cinci camere pe o suprafață de 130 de m2.
Curtea va avea un loc de joacă încadrat într-un părculeț.

Echipa de cateheză și filantropie “Sfânta Teodora” din satul Văleni, comuna Jibert, sau mai pe scurt “EST” (Echipa Sfânta Teodora), din cadrul Parohiei Ortodoxe Române Văleni.