Tabere sportive și educative în natură

Prin proiectul “Tabere sportive și educative în natură” clubul Masaki își propune organizarea de tabere 3 tabere cu copii, în satul Rucăr, câte una în lunile iunie, iulie și august 2022, a cate 30 de copii fiecare. La fiecare tabără vom rezerva 20 de locuri copiilor care provin din Țara Făgărașului și 10 locuri pentru copiii din țară.
Aceștia vor beneficia de un program de activități diversificat care va fi împărțit pe zile, astfel încât vor lua parte la activități sportive, precum karate, tir cu arcul, tehnici de autoapărare, canotaj, pescuit. Copiii vor fi îndrumați de către un biolog în aventura lor spre descoperirea florei ( recunoașterea plantelor medicinale și a ciupercilor, studiatul lemnului) și faunei (studiul speciilor de păsări din zonă și a celei mai mari familii de castori din Europa). Copiii vor învăța ce înseamnă viața în diferite condiții, se vor adapta la un stil de viață departe de tehnologie, unde vor fi nevoiți să își ducă sarcinile la bun sfârșit și unde vor avea de luat decizii. Vor vedea cum decurge o zi într-o gospodărie din sat dar și într-o fermă de animale. Taberele se vor încheia cu premieri și recompense obținute în urma concursurilor și cu amintiri și prietenii frumoase.

ACS Masaki Făgăraș