OBIECTIV STRÂNGERE DE FONDURI:

8000

OBIECTIV ÎNDEPLINIT:

0 %

DENUMIREA PROIECTULUI:

Turneu Folk Brașovean

DESCRIEREA PROIECTULUI:

Cultura muzicii Folk a avut în timp o influență puternică asupra artei și culturii în România. Viețile și obiceiurile românilor au fost mult timp subiectul favorit al poeților, textierilor și cantautorilor români. Cântecele multor artiști ai genului au fost parțial inspirate din muzica populară românească ca și expresie a valorilor culturale sau drept un manifest în sine.
Muzica folk s-a născut ca o mișcare de rezistență, un manifest și o poezie cântată de personalități care ulterior s-au dovedit în unele cazuri, genii muzicale, cântecele lor ascultându-se și acum chiar și de generațiile tinere, lucru ce dovedește încă o dată puterea cuvântului potrivit, cântat.
Ca și factor promotor de însemnătate primordială pentru încurajarea și promovarea muzicii folk românești, a jucat un rol important Cenaclul “ FLACĂRA” condus de poetul Adrian Păunescu. Poeziile sale au fost o piatră de temelie importantă în promovarea folkului românesc, el fiind promotorul multor nume cu deosebită însemnătate în muzica românească. Acest Cenaclu a însemnat pornirea acestei Mișcări de Rezistență Anticomunistă a oamenilor de toate vârstele din Romania.

Scopul proiectului înscris la Bikeathon Țara Făgărașului îl constituie strângerea de fonduri în vederea acoperirii unor costuri necesare organizării de spectacole cu acest specific în cât mai multe localități din România, printre care și în Făgăraș și orașul Victoria, descoperirea și promovarea de artiști locali și a tinerelor talente ale genului FOLK din diferite categorii de vârstă, care vor fi invitați să se alăture pe scenă în timpul spectacolelor, artiștilor care sunt deja consacrați.

NUMELE ORGANIZAȚIEI/GRUPULUI DE INIȚIATIVĂ:

Grupul Vocelis

Dă forță proiectului!