Mărturii Bikeathon

 

https://www.youtube.com/watch?v=KSc7a2RQl30
Erwin Joliff, initiatorul proiectului ”O nouă autospecială pentru pompierii voluntari din Cobor”
https://youtu.be/vrPXRqcCkLQ
Titus Frâncu, participant Bikeathon 2018 la cursa de 10 km
https://youtu.be/c9Jh2bomUgg
Vlad Mateiu, câștigătorul cursei de 70 km
https://youtu.be/R4SxKeBXIoQ
Zoltan Kiss, câștigătorul cursei de scaune rulante sau handbike, Fundația Motivation România
”Felicitări întregii echipe! Ați reusit încă o dată să adunați sute de oameni la un loc, să ne faceți să simțim că suntem parte a unei comunități care poate face mult bine! Chiar dacă nu am fost direct implicată anul acesta și chiar dacă am avut multe emoții înainte de cursă, am apreciat și admirat entuziasmul și zâmbetul vostru, al voluntarilor, al participanților, părinților, trecătorilor.”
Anca Barbu, profesoară, câștigător locul 3 la cursa de 22 km
”Bikeathonul este un moment deosebit pentru a intâlni oameni care se implică în viața comunității, care încearcă să schimbe lucrurile în mai bine. Este un moment care redă speranță tuturor. Eu m-am simțit destul de izolat mulți ani cu inițiativa mea, luptând de unul singur împotriva nepăsării și mediocrității unora. Datorită inițiativelor propuse de Fundația Comunitară Țara Făgărașului, cum este Bikeathonul, am descoperit alți oameni cu suflet mare, curajoși. Pentru mine este un mare pas înainte, cu tot ce înseamnă viața mea în România. Mă simt mai puțin strain”.
Erwan Joliff, initiatorul proiectului ”O nouă autospecială pentru pompierii voluntari din Cobor”
”A fost super, mult mai uscat traseul decât anul trecut și am putut să mă dau mai tare. Ce-i mai frumos decât să pedalezi pe dealuri verzi, cu oi și vaci, alături de oameni frumoși ce luptă pentru o lume mai bună? Munții Făgăraș ne veghează de departe și aduc o frumusețe aparte locului. Îmi place mult traseul pentru că este echilibrat pe urcări și coborâri, deși prima urcare pare nesfârșită. Clar voi reveni și la anul, cel puțin pentru locul 2 din nou, iar motivele pentru care revin sunt multe: pentru că este un concurs cu și despre oameni. Îmi place să știu că și datorită mie se întâmplă lucruri frumoase pe atât de multe planuri în comunitatea din Făgăraș. Bikeathon este grozav pentru că îi învață pe copii cât de frumos este să fii voluntar, să dedici din timpul tău pentru realizarea unui eveniment care ajută comunitatea în care trăiești. Îi învață pe oameni că o strângere de fonduri înseamnă mult efort de ambele părți, atât al organizatorilor cât și al participanților care biciclesc kilometri buni. Și nu în ultimul rând că sportul este viață.”

https://youtu.be/piOo6RPQqko

Andra Zorilă, ocupanta locul 2 la categoria fete în cursa de 22 km
”Datorită Fundației Comunitare Țara Făgărașului și Fundației Motivation România am avut șansa de a lua startul la o competiție, alături de persoane fără dizablități, cee ace a contribuit la creșterea stimei de sine și la depășirea barierelor psihologice asociate dizabilității. Chiar dacă pe alocuri traseul a fost mai dificil, având denivelări mai pronunțate și porțiuni nisipoase, a fost parcurs și terminat cu bine de către toti cei 7 participanți în scaune rulante sau handbike.”
Szekely Barna, locul 2 în cursa de 4 km. pentru persoane în scaune rulante sau handbike
”Traseul meu de concurs, cel de 70 km., a fost bine gândit, iar ziua caniculară l-a pus la încercare. Trecând peste dealuri, dar și prin păduri pe la umbră, concurentul avea timp să se răcească puțin, așa că fiecare participant trebuia să aibă un management foarte bun al resurselor, să nu clacheze până la următorul check point. Evenimentul a fost reușit și de amploare. Bikeathon este special pentru că în plus față de competiția în sine, este vorba despre proiectele pe care le susține și de ambasadorii care se auto-responsabilizează. La anul vreau să vin în special pentru proiectul ”Pedalez pentru Pădure”, pentru care am pedalat și acum.”
Dan Mazilu, Ambasador Bikeathon 2018, redactor FreeriderPunctRo
”Sunt pentru a treia oară la Bikeathon, anul acesta pedalând pentru proiectul ”Ghiozdănelul călător”, înscris de ”Cutiuta calatoare. Am ales să pedalez pentru că dacă vrei să schimbi lumea, începe cu tine! Pe cei din jurul tău nu îi vei educa cu vorbe, ci prin puterea exemplului tău. Am pornit și de la ideea de a mobiliza și uni comunitatea, mai ales că ne aflăm în anul centernarului Marii Uniri, dar nu ne-am oprit doar la comunitatea din orașul nostru. Conceptul de ”Dar din dar se face Rai” a fost pus în practică și ne bucurăm că am avut parte de o susținere neașteptat de mare. Binele mereu se întoarce”.
Ana Borca, participant și inițiator proiect Bikeathon 2018
”Particip la Bikeathon Țara Făgărașului de 4 ani. Am ales să pedalez împreună cu soțul meu pentru că am înțeles importanța și binele pe care îl putem face în acest mod comunității. Am fost mai întâi beneficiari, apoi ambasadori și susținători ai altor proiecte. Am primit și am dăruit. Motivația îmi este dată de motto-ul meu: „Dăruind vei dobândi.” Miza nu este materială, ci spirituală. Primești bucurie, împlinire, lumină. Și m-am bucurat mult că anul acesta au fost mai mulți preoți prieteni de-ai noștri care au pedalat și au susținut proiecte la Bikeathon. Anul acesta am fost doar biciclist, pedalând pentru proiectul ”Aproape de copii – mobilier pentru Pediatrie. Toată povestea asta mi se pare fantastică!”
Natalia Corlean, participant Bikeathon 2018
“Când am ajuns în Făgăraș orașul fierbea de sărbătoare. În jurul Cetății vedeai zorind copii pedalând de zor, dar și părinți și voluntari în preajma lor, încurajându-i. Pe măsură ce te apropiai de linia de sosire simțeai tot mai tare freamãtul străzii. Parcă tot orașul se adunase în fața Cetății, la cea de-a patra ediție Bikeathon, un eveniment de atragere de fonduri pentru cauze din comunitatea locală, organizat cu entuziasm de Fundația Comunitară Țara Făgărașului. M-am ascuns prin mulțime și am povestit cu bicicliști, voluntari, susținători, beneficiari. Pe toți îi leagă dorința de a ajuta într-o formă sau alta comunitatea. Am plecat câteva ceasuri mai târziu, când peste cetate se așternuse liniștea. Lebedele se odihneau la soare. La fel și organizatorii, voluntarii, bicicliștii. Bravo lor!”
Veronica Soare, Fun(d)raiser minuni.ro
”Concursul de ciclism din Făgăraș este organizat de Fundația Comunitară Țara Făgărașului și are ca scop susținerea diverselor cauze din comunitatea lor. M-a prins din prima, pentru că știu cât de multe se pot realiza cu puțin de la mulți oameni și în plus, ce poate fi mai frumos decât să dai la pedale printr-un peisaj mișto, într-o zi de iunie, știind că banii tăi de înscriere ajung exact acolo unde ai ales tu să ajungă și apoi mai departe ceva frumos se construiește și datorită ție. În cele mai multe cazuri, noi, oamenii de rând, putem face diferența.”
Citește povestea >
Andra Zorilă, participant Bikeathon 2017
”Primul meu Bikeathon. 10 km împliniți cu rost. Angajament pentru la anu’: cursa de 40+. Felicitări Oana Mitea & toată echipa Fundației Comunitare Țara Făgărașului pentru Bikeathon Țara Făgărașului – un eveniment plin de viață, bucurie și spirit comunitar, care a adus împreună sute de oameni pentru cauze faine. Drag și spor la finanțat toate proiectele înscrise!”
Ruxandra Sasu, participant Bikeathon 2017
“Bikeathon este o poveste despre cum se pot face lucruri mari chiar şi într-un oraş mic, de către oameni frumoşi şi cu o putere ieşită din comun: aceea de a pune în mișcare idei, energii, zâmbete şi biciclete.”
Codrina Anghel, reprezentant “Evadarea în artă”